Výborné nakládané zelí od strýce hospodáře: Tradiční recept, který má hodnotu zlata! Fičíme na ní celou zimu!
-
Příprava7 min.
-
Vaření14 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 706
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na vitamínovou dobrotu, která se hodí ať už jako příloha k jídlům, nebo jako perfektní bojovník pro lepší imunitu.
Připravte si tuto dobrotu, na kterou se vždy moc těšíme.
Dokážeme ji jíst skutečně i kolem dokola!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
- 2 kg bílého zelí
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky kmínu
- 1 svazek petržele
- 700 g červené řepy
- 2 lžičky křenu
- 1 svazek kopru
- 2 polévkové lžíce soli
Takto budeme v receptu postupovat:
- Červenou řepu oloupeme a na hrubším struhadle nastrouháme. Petržel i kopr omyjte a nakrájejte nadrobno. Česnek s křenem očistěte a nastrouhejte najemno . Všechny suroviny vložte do hlubší misky a důkladně promíchejte. Mezitím, co bude směs krátce odpočívat, zpracujete si zelí.
- Zelí očistěte, rozčtvrťte, a nakrájejte. Přidejte sůl s kmínem a jemně promíchejte rukama. Můžete nechat 2-3 hodiny odstát, ale není to podmínkou. Připravte si umyté a vysušené zavařovací sklenice, zeleninovou směs s řepou a nastrouhané zelí.
- Začněte do sklenic střídavě utlačovat zelí a směs s červenou řepou. Myslete na to, že první a poslední vrstvou bude zelí. Snažte se zelí co nejvíce zmáčknout, aby mělo možnost pustit dostatek šťávy a bylo tak ve sklenici co nejméně vzduchu. Neplňte sklenice až po okraj, mírně se kvašením zvednou.
- Nyní sklenice zavíčkujte a nechte kvasit ve tmě při pokojové teplotě přibližně 3-4 dní. Po této době víčka sklenic důkladně upevněte a přesuňte do chladničky, kde vám vitamínové bohatství vydrží déle. Můžete jíst samostatně jako denní dávku vitamínů nebo přidávat k pokrmům namísto zeleninové oblohy.
Mňam!
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: sovkusom.ru/recept/kvashenaya-zelí-se-svekloy
Leave a Review