Výborné nakládané zelí od strýce hospodáře: Tradiční recept, který má hodnotu zlata! Fičíme na ní celou zimu!

  • Příprava
    7 min.
  • Vaření
    14 min.
  • Porcí
    1
  • Zhlédnutí
    1 706




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na vitamínovou dobrotu, která se hodí ať už jako příloha k jídlům, nebo jako perfektní bojovník pro lepší imunitu.

Připravte si tuto dobrotu, na kterou se vždy moc těšíme.

Dokážeme ji jíst skutečně i kolem dokola!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 2 kg bílého zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 svazek petržele
  • 700 g červené řepy
  • 2 lžičky křenu
  • 1 svazek kopru
  • 2 polévkové lžíce soli

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Červenou řepu oloupeme a na hrubším struhadle nastrouháme. Petržel i kopr omyjte a nakrájejte nadrobno. Česnek s křenem očistěte a nastrouhejte najemno . Všechny suroviny vložte do hlubší misky a důkladně promíchejte. Mezitím, co bude směs krátce odpočívat, zpracujete si zelí.
  2. Zelí očistěte, rozčtvrťte, a nakrájejte. Přidejte sůl s kmínem a jemně promíchejte rukama. Můžete nechat 2-3 hodiny odstát, ale není to podmínkou. Připravte si umyté a vysušené zavařovací sklenice, zeleninovou směs s řepou a nastrouhané zelí.
  3. Začněte do sklenic střídavě utlačovat zelí a směs s červenou řepou. Myslete na to, že první a poslední vrstvou bude zelí. Snažte se zelí co nejvíce zmáčknout, aby mělo možnost pustit dostatek šťávy a bylo tak ve sklenici co nejméně vzduchu. Neplňte sklenice až po okraj, mírně se kvašením zvednou.
  4. Nyní sklenice zavíčkujte a nechte kvasit ve tmě při pokojové teplotě přibližně 3-4 dní. Po této době víčka sklenic důkladně upevněte a přesuňte do chladničky, kde vám vitamínové bohatství vydrží déle. Můžete jíst samostatně jako denní dávku vitamínů nebo přidávat k pokrmům namísto zeleninové oblohy.

Mňam!

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: sovkusom.ru/recept/kvashenaya-zelí-se-svekloy



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *